Serowo-bekonowe mufinki!

Składniki:

pół kilograma boczku
4 szklanki mąki
2 szklanki tartego sera Cheddar
2 łyżki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli i czosnku

1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
2 jajka
2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju roślinnego

muffiny

Usmaż boczek w dużej patelni na średnim ogniu , aż się zarumieni, około 10 minut. Papierowymi ręcznikami wytrzyj nadmiar tłuszczu z bekonu.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Przygotuj około 25 podstawek dla babeczek.
Wymieszaj w dużej misce mąkę , ser cheddar, proszek do pieczenia, sól, czosnek, pieprz czarny .
Ubij jajka , mleko i olej roślinny małej misce ; Wymieszaj wszystko dokładnie. Delikatnie obtocz boczek w cieście. Nałóż łyżkę ciasta do przygotowanych muffinów.
Piec w nagrzanym piekarniku , aż wykałaczka włożona centrum wychodzi czysta , od 15 do 20 minut. Podawać ciepłe.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przepisy i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz